محافظ تشک
پس از یک روز طولانی در محل کار؛ خواب و استراحت کافی یکی از جذاب ترین و حیاتی ترین جنبه های زندگی است. به توصیه پزشکان حوزه سلامت وضعیت سلامتی و تندرستی شما با میزان خواب شما ارتباط مستقیم دارد. اولین قدم برای داشتن خوابی راحت، استفاده از سرویس خواب با کیفیت و معتبر است. از آنجا که زندگی افراد مجلل تر شده است، آنها علاقه بیشتری به داشتن یک خواب خوب در شب پیدا کرده اند، که منجر به افزایش تعداد محصولات مرتبط با خواب شده است که برای رفع این نیاز تولید می شوند. مانند روتختی یکی از لوازم جانبی ضروری و پرکاربرد یک فروشگاه کالای خواب ، محافظ تشک است.
اکثر مشتریان هنگام خرید محافظ تشک با سوالات متعددی روبه رو می شوند. تفاوت محافظ تشک با ملحفه تشک چیست؟ چه جنس محافظ تشکی مناسب است؟ محافظ تشک بخرم یا پد تشک؟ اصلا محافظ تشک چه استفاده ای دارد؟
در این مقاله، در مورد محافظ تشک، اهمیت خرید این محصول و مزایای استفاده از آن می پردازیم و بهترین و با کیفیت ترین محصولات محافظ تشک را معرفی می کنیم.
تفاوت های کلیدی محافظ تشک، پد تشک و ملحفه تشک
محافظ تشک گاهی اوقات به اشتباه به عنوان همان پد تشک یا حتی ملحفه تشک نیز نامیده می شود. حال آنکه این سه محصول کاملا با یکدیگر متفاوت هستند. اما اینها چه تفاوتی با هم دارند؟
محافظ تشک:
محافظ تشک یا mattress protector همانطور که از نامش پیداست وظیفه محافظت از تشک را به عهده دارد. یک لایه ضد آب با روکش پنبه، گردباف، پلی استر یا ژاکارد که روی تشک کشیده می شود تا آن را در برابر رطوبت، گرد و غبار یا سایر آسیب های فیزیکی محافظت کند.
پد تشک یا تاپر:
پد تشک یا mattress pad یک لایه فوم، ابر یا مموری فوم است که روی آن یک لایه پارچه ای نیز کشیده شده است و توسط یک کش که زیر تشک می افتد به آن متصل می شود. ممکن است به دلیل دارا بودن خصوصیات ضد آب همزمان وظیفه محافظت از تشک را نیز به عهده بگیرد اما کاربرد اصلی آن ایجاد یک لایه ارتوپدیک، نرم و جذاب بر روی تشک شماست. تا اشکالات تشک را برطرف کند و ستون فقرات شما را در یک حالت ایده آل نگه دارد.
مقاله تکمیلی: خرید تشک | معرفی انواع + راهنمای انتخاب
ملحفه تشک:
سرویس ملحفه تشک یا bed sheet اما کاربرد متفاوتی دارد. ملحفه تشک که از جنس پارچه است و میتواند به صورت شمد (دوخت ساده) یا کش دار باشد؛ لایه رویی تشک شماست. لازم است از لحاظ ظاهری با سرویس روتختی شما هماهنگی داشته باشد. چون در تماس مستقیم با پوست شماست حتما از جنس مواد ارگانیک مانند کتان یا پنبه باشد. چون استهلاک بالایی دارد دوام خوبی داشته باشد و سایز آن دقیقا با سایز تشک شما همخوانی داشته باشد.
مقاله تکمیلی: راه آسان برای تا کردن روتختی ساده چیست + مهم ترین نکات خرید
از لحاظ عملی اگر از تشک خود راضی نیستید و آرامش لازم را برای خواب شما فراهم نمی کند؛ میتوانید به جای خرید تشک جدید یک پد تشک طبی تهیه کنید.
دقت کنید پد تشک به لحاظ متریال گرانتر نسبت به محافظ تشک گرانقیمت تر است. پس در صورتیکه تشک شما مرغوب است و از آن راضی هستید؛ فقط به یک محافظ تشک ارزان ولی با کیفیت نیاز دارید.
انواع محافظ تشک:
اگر به دنبال خرید محافظ تشک هستید، ممکن است گزینه های مختلفی را در بازار پیدا کنید. محافظ تشک ممکن است به سادگی یک جعبه یا به پیچیدگی پوششی باشد که روی تشک خود می پوشانید؛ به دلیل پوشش ضخیم؛ غیر قابل نفوذ و ضد آب آن، ضریب محافظت از تشک بهتری نیز دارد، اگرچه در شست و شو ممکن است چالش برانگیز باشد.
· جنس محافظ تشک:
اگر کمی در مورد خرید محافظ تشک تحقیق کرده باشید حتما متوجه شده اید این محصول در قیمت ها و کیفیت های متفاوت در بازار به فروش می رسد. یکی از عوامل مهم در انتخاب محافظ تشک جنس پاچه رویی آنست چرا که علیرغم اینکه شما مستقیما با آن در تماس نیستید اما در صورت انتخاب جنس اشتباه با گرمای بیش از حد و مواردی نظیر حساسیت مواجه خواهید شد.
1- محافظ تشک گرد باف یا پنبه پنبه:
همانطور که از نام این محصول پیداست با کیفیت ترین و در عین حال گرانقیمت ترین نوع محافظ تشک است، یک سرمایه گذاری مطمئن ولی ارزشمند که برآیند آن در نهایت حفظ خنکی و سلامتی شماست و در عین حال سلامت تشک شما را نیز به خوبی تامین می کند.
2- محافظ تشک بامبو:
جنس پارچه رویی این نوع محافظ تشک از الیاف ساقه بامبو است. سالم است و از لحاظ قیمت و کیفیت تقریبا هم رده محافظ پنبه پنبه است، معمولا این محصول وارداتی است و لازم است هنگام خرید این محصول از اعتبار فروشگاه مطمئن باید تا دچار شیادان و کلاهبرداران نشوید. محافظ های بامبو برای کسانی که از آلرژی رنج می برند ایده آل هستند. با استفاده از این محافظ ها از رشد باکتری ها و در نتیجه بوهای زننده جلوگیری می شود.
3- محافظ تشک جاکارد:
این نوع محافظ تشک با پارچه ژاکارد یا جاکارد عرضه می شود. پارچه های ژاکارد به علت بافتی که دارند یک لایه ضخیم و مستحکم بر روی تشک شما ایجاد می کنند. به علت به کارگیری الیاف مصنوعی در بافت نسبت به دو مدل قبلی ارزان تر هستندو به عنوان یک گزینه ارزان قیمت تر ولی بادوام گزینه مناسبی به شمار می روند.
4- محافظ تشک لاتکس یا نایلون:
ارزانقیمت ترین نوع محافظ تشک که فقط یک لایه است. وظیفه محافظ تشک لاتکس که در واقع یک لایه نایلون یا پلی استر است روی تشک شما، تنها جلوگیری از نفوذ آب است و بس؛ بسیار گرم هستند و از لحاظ سلامتی به هیچ عنوان توصیه نمی شوند و در واقع محافظتی بجز جلوگیری از خیس شدن برای تشک شما انجام نمی دهند.
5- محافظ تشک تنسل:
محافظ تشک تنسل نیز مانند لاتکس یک لایه است و همان وظیفه را به عهده دارد. ارزان است اما اگر آن را از فروشگاه معتبری تهیه کنید چون پایه الیاف به کار رفته در آن طبیعی است دیگر مواردی مانند حساسیت زایی دغدغه شما نخواهد بود.
به لحاظ کیفی و سلامتی محافظ های تشک پنبه پنبه یا گردباف مرغوب ترین نوع هستند که گرانقیمت تر از سایر گزینه ها هستند اما اگر بودجه شما محدود است یک محافظ تشک ژاکارد تهیه کنید. محافظ های لاتکس، پلی استر، نایلون و حتی تنسل به هیچ عنوان توصیه نمی شوند، اینها علاوه بر سر و صدای اضافی که در هنگام خواب ایجاد می کنند به شدت آسیب رسان هستند.
· نوع محافظ تشک:
از موارد تکنیکی که هنگام خرید محافظ تشک باید به آن توجه کنید نوع آنست. اینکه باتوجه به سلیقه شخصی یا ارتفاع تشک کدامیک را انتخاب می کنید موردی است که باید در مورد آن اطلاعات داشته باشید.
1- محافظ تشک دیواره دار یا کش دوزی شده:
این نوع محافظ تشک همانطور که از نامش مشخص است مانند ملحفه های تشک یک دیواره دارد که کش دوزی شده است و به همان شکل روی تشک شما نصب می شود. دقت کنید هنگام خرید به ارتفاع این دیواره حتما توجه کنید که با سایز تشک شما همخوانی داشته باشد ( کوچکتر نباشد – چون اگر بزرگتر باشد برای شما مشکلی به وجود نخواهد آورد). مزیت این نوع محافظ تشک اینست که پس از نصب دیگر حرکت نمی کند و در جای خود کاملا ثابت است. بیش از 90 درصد محافظ های موجود در بازار از این نوع هستند.
2- محافظ تشک بدون دیواره:
بر خلاف نوع دیواره دار این مدل توسط چند کش بر روی تشک فیکس می شوند و از لحاظ ظاهری مشابه پد های تشک هستند اما نه با آن کارآیی؛ مزیت این نوع محافظ اینست که بر روی هر تشکی با هر ارتفاعی نصب می شوند؛ پس شما دیگر چنین نگرانی ندارید، اما پس از نصب کمی لغزنده هستند یعنی به راحتی تکان می خورند پس باید این مورد را هنگام خرید حتما در نظر بگیرید.
قیمت محافظ تشک:
همانطور که در بخش قبلی ذکر شد، محافظ های تشک بر حسب جنس متریال و نوع آنها قیمت های متنوعی دارند. این قیمت ها مربوط به خرداد ماه 1401 است:
قیمت بین 400.000 تا 600.000 تومان: محافظ تشک لاتکس، نایلون، تنسل
قیمت بین 600.000 تا 900.000 تومان: محافظ تشک جاکارد
قیمت بالای 600.000 تا یک میلیون: محافظ تشک پبنه پنبه، گرد باف یا بامبو
سایز محافظ تشک:
محافظ تشک تخت نوزادی: 70 در 130 سانتیمتر با ارتفاع 30 سانتیمتر
محافظ تشک تخت نوجوان:80 در 180 سانتیمتر با ارتفاع 30 سانتیمتر
محافظ تشک تخت یک نفره: 90 در 200 سانتیمتر با ارتفاع 30 سانتیمتر
محافظ تشک تخت یک و نیم نفره: 120 در 200 سانتیمتر با ارتفاع 30 سانتیمتر
محافظ تشک تخت یک و نیم نفره: 140 در 200 سانتیمتر با ارتفاع 30 سانتیمتر
محافظ تشک تخت دونفره کویین: 160 در 200 سانتیمتر با ارتفاع 30 سانتیمتر
محافظ تشک تخت دونفره کینگ : 180 در 200 سانتیمتر با ارتفاع 30 سانتیمتر
مزایا و دلیل استفاده از محافظ تشک:
لزوم استفاده از محافظ تشک چیست؟ چرا باید محافظ تشک بخریم؟ اکثر افراد فکر نمی کنند که محافظ تشک مورد نیاز باشد. اما باید توجه داشته باشید که محافظ تشک یکی از ضروری ترین لوازم سرویس خواب است. شما ممکن است فکر کنید که مقدار کمی از نوشیدنی یا عرق ریخته شده روی تشک هیچ تاثیری روی کف آن ندارد. با وجود این، ما یک سوم زندگی خود را در خواب می گذرانیم. در نتیجه، تشک ها در معرض ساییدگی و پارگی زودرس در طول زمان قرار خواهند گرفت.
مبتلایان به آلرژی به منظور حفظ سلامت و تندرستی ، لازم است از ورود مواد حساسیت زا به تشک جلوگیری کنند؛ گرد و غبار به ویژه برای افراد مبتلا به آسم خطرناک است این افراد باید روی یک محافظ تشک سرمایه گذاری کنند.
حشرات و حیوانات موذی به لطف محافظ تشک دور نگه داشته می شوند. محافظت از تشک در برابر حشرات یک کاربرد مفید برای روکش تشک است. روکش تشک بیقراری و کیفیت بد خواب را که معمولاً با هجوم استرس مرتبط است را از بین می برد.
محافظ تشک استراحت شبانه را آسان تر می کند. به دلیل بافت نرم و لطیف لایه محافظ تشک که در بالای تشک قرار می گیرد، خواب شما آرامش بیشتری خواهد داشت.
هیچ مایعی، از جمله آب و انواع نوشیدنی ها، نمی تواند از روکش تشک ضد آب عبور کند. این کار علاوه بر جلوگیری از بوی بد، به حفظ زیبایی و عمر و دوام تشک نیز کمک می کند.
تلاش شما برای تمیز کردن تشک ممکن است شامل پرداخت هزینه های گزاف باشد و گاهی آسیب وارده به تشک قابل ترمیم نیست. به جای تشک، محافظ آن را بردارید و بشویید. این کار وقت کمتری می گیرد و ارزان تر است.